SUMEDANG LARANG

Hanjuang di Kutamaya
Pelak pamuk Sumedang larang Jaya Perkosa
Hanjuang Cikahuripan
Perlambangna, hiji jangji, satria anu bumela

Ngakar di lemah kacinta
Siangna geus ngambah jaman
Ucapan Jaya Perkosa, baheula
Dicatet ku urang Sunda, ayeuna
Mun hanjuang ieu perang, Cirina Emang kasorang
Mun hanjuang ieu hurip, Eta tanda unggul jurit

Miang nu pamuk perang, Ijen patutunggalan
Dirurug balad sarebu, Tangguh teu busik bulu
Mulang nu pamuk perang, Neang tangkal hanjuang
Ngajugjug ka Pancaniti, Naha bet geuning sepi

Hanjuang di Kutamaya
Tilas pamuk Sumedang larang Jaya Perkosa
Hanjuang Cikahuripan
Mawa beja, ti lalaki, Nu kongas kadigjayana

Pengkuh bari jeung satia
Ka nalendra ka nagara
Ucapan Jaya Perkosa, baheula
Dicatet ku urang Sunda, ayeuna
Kunaon raja teu pangkeur, Sakitu hanjuang seger
Kunaon raja bet cidra, Kalahka ninggal nagara

Hanjuang di Kutamaya
Wangsit pamuk Sumedang larang Jaya Perkosa
Hanjuang Cikahuripan
Boa pugur dina tangtungan
Bebeneran urang ayeuna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s